Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2007

Είσαι ότι λές...



Διάβαζα blogs στην τύχη (ελληνικά blogs για να ακριβολογώ) και μου έκανε εντύπωση η βωμολοχία και η χυδαιότητα. Δεν την κατακρίνω στο σύνολο της, σε ορισμένα κείμενα ταίριαζε. Σύμφωνα πάντα με το ύφος του γραφώντα και φυσικά το είδος του post (δεν έχω βρει μια ελληνική λέξη της αρέσκειας μου για να την αντικαταστήσω), σε ορισμένα πάλι ήταν προφανές ότι ήταν αδυναμία έκφρασης με άλλο τρόπο ή απλώς μέσο εντυπωσιασμού.  
Έτσι αποφάσισα να κάνω ένα πείραμα μεσώ του Google Blog Search, και ορίστε τα αποτελέσματα:

  • Results 1-10 of about 381 for 'μουνί'
ενώ
  • Results 1-10 of about 135 for 'αιδοίο'

  • Results 1-10 of about 1,358 for 'αρχίδια'
ενώ
  • Results 1-10 of about 98 for 'όρχεις'

  • Results 1-10 of about 2,510 for 'μαλακία'
ενώ
  • Results 1-10 of about 85 for 'αυνανισμός'


Πήρατε πιστεύω μια γεύση της συντριπτικής διαφοράς και φυσικά θα συμφωνήσω ότι ορισμένες "κακές-λεξούλες" τις χρησιμοποιούμε με περιγραφικό σκοπό, παρόλα αυτά δεν χάνουν την χυδαιότητα τους.

Δεν είναι θέμα συντηρητισμού, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με την βωμολοχία, κυρίως στο προφορικό λόγο όμως. Στον γραπτό ομολογώ ότι με επηρεάζουν αρνητικά ως προς την κριτική του κειμένου, παρόλο που επαναλαμβάνω, ότι ορισμένες φορές κρίνονται υποχρεωτικές. Θεωρώ όμως ότι απλά έχει γίνει πλέον ένα είδος μόδας. Γιατί αμφιβάλω αν τα άτομα που γράφουν έτσι, πίσω από την ανωνυμία ενός Username και τα ψηφία μιας IP, απευθυνόμενοι σε άγνωστους, χαμένους πίσω από καλώδια και τα pixel μιας οθόνης, θα εκφραζόντουσαν έτσι στους ίδιους πάλι αγνώστους, IRL (In Real Life) αυτή την φορά, ακόμα και αν αφηγόντουσαν την ίδια ιστορία. Επομένως σε κάποια από τις δύο εκδόσεις τους, αυτά τα άτομα υποκρίνονται κάτι που δεν είναι. Είναι κοινό μυστικό εξάλλου ότι το βρώμικο αρέσει, προσφέρει αμεσότητα και θεωρείται και είδος χιούμορ, συγνώμη όμως δεν θα πάρω.

Τελειώνοντας και επειδή το βλέπω να έρχεται το σχόλιο με την γνωστή καραμέλα ότι οι άνθρωποι είναι χυδαίοι και όχι οι λέξεις, θα σας προλάβω αντιπαραθέτοντας ότι τις λέξεις τις λένε άνθρωποι και το πώς εκφραζόμαστε είναι κάτι ανάλογο με το "είσαι ότι τρως" εν τέλει.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βασικά ο συνειρμός της μύγας πάνω στον κιμά και του εαυτού μου ως πιθανή πελάτισσα του κρεοπωλείου με αηδίασε πριν λύσω το "ρέμπους" της εικόνας..

Ανώνυμος είπε...

Μην αηδιάζεις... Δεν υπάρχει λόγος. Κάλλιστα η μύγα θα μπορούσε να ήταν μέσα στο κιμά. Τότε ναι να αηδίαζες!!!

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε παιδία…εδώ τρώμε ένα κάρο σάπια κρέατα, πλαστικά, συντηρητικά, ληγμένα προϊόντα με αλλαγμένες ημερομηνίες και ποιος ξέρει τι άλλο…και μία μυγούλα προκάλεσε τέτοια αηδία??? Και όχι μόνο προκάλεσε αηδία, αλλά κατάφερε και να προκαλέσει αναστάτωση, αποπροσανατολίζοντας από το θέμα του post… μπράβο στη μύγα…!

Ανώνυμος είπε...

kakofonix σαν πολύ Ευαγγελάτο να βλέπεις. χοχοχο
Και για επανέλθουμε στο θέμα μας, ο τρόπος έκφρασης δίνει και ανάλογη βαρύτητα στο θέμα, το πως την εκλαμβάνει ο καθένας αυτή την "βαρύτητα" είναι αποκλειστικά θέμα χαρακτήρα. Κοινός περί ορέξεως σουτζουκάκια... (από κιμά με ή χωρίς μύγα)

Lupo Bianco είπε...

Είναι της μόδας πιστευώ και "πουλάει" το μπινελίκι!Ας προσέχαμε λοιπόν!

Υ.Γ ρε την μύγα την άτιμη!

Ανώνυμος είπε...

Ωχ… Ευαγγελατίζω? Έλα ρε…απάτη! Πάντως όταν το έγραφα είχα στο νου μου κάτι από McDonald's, από γαριδάκια, πατατάκια, «βρώμικα» και ένα super market που είχαμε παλιά εδώ τριγύρω και το 90% των προϊόντων του ήταν ληγμένα…(ό,τι θυμάμαι χαίρομαι αλλά κομμάτια να γίνει…)
Εναλλακτικά, εκτός από σουτζουκάκια έχω και μυγόπιτα…χοχο!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις πιστεύω ότι μέσα σε αυτά τα αποτελέσματα πλέον είσαι και εσύ

Marina είπε...

Τα βρωμόλογα πουλάν' είναι γνωστό αυτό. Υπάρχουν άτομα που έχουν βάλει καμπανάκι στη σελίδα τους να χτυπάει όταν η βρώμικη έκφραση μερων του σώματος ή πράξεων δημοσιεύεται οπότε να σπεύδουν πρός αμοιβαίο αυνανισμό..
Γούστα.
Βέβαια μπορεί να αηδιάζουν αν βρούν μύγα στη σούπα ή σκουλήκι στο μπιφτέκι, δεν τους χαλάει όμως καθόλου να γράφουν για σκ..